DTP Opmaak


DTP Opmaak

Joyce Wenning


We besteden veel tijd aan het creëren van een sterk merk. Onze DTP’ers letten daarbij scherp op de details en zijn betrokken bij richtlijnen, grids en layouts. 

Want in de uitwerking komt het merk pas echt tot leven. Hoe ziet je eerste (online) advertentie eruit? Is het handig om een flyer of brochure te laten ontwikkelen? Wil je structureel adverteren, campagne voeren, evenementen organiseren, nieuwsbrieven versturen of acties lanceren?

We denken met je mee, werken volgens de gestelde richtlijnen en kunnen snel schakelen met creatie en vormgeving wanneer dat nodig is. 

Drukwerk

Een goede DTP’er weet precies hoe een bestand het beste aangeleverd kan worden. Je wilt namelijk dat de geselecteerde kleuren, ook wel bekend als de ‘brand colours’, in al je communicatiematerialen er zo veel mogelijk hetzelfde uitzien. Maar wist je dat inkt per papiersoort een divers resultaat kan geven? Je frisse gele kleur kan zomaar oranje worden als het papier een open structuur heeft. Daarnaast kun je kleurverschil krijgen als je niet in hetzelfde profiel werkt als de drukker. 

Naast deze uitdagingen zijn er ook veel mogelijkheden waar een goede DTP’er je op kan wijzen. Zoals de toegevoegde waarde van een preeg, spotlak, diepdruk, foliedruk, bindwijze, papierkeuze of vouwwijze. Er bestaat papier dat blijft plakken aan de muur zonder lijm of wat dacht je van biologisch afbreekbaar papier met bloemzaadjes die je in de grond kunt stoppen?

Online uitwerking

Ieder (social) medium heeft zijn eigen specificaties. Als je een plan hebt hoe je aan de slag gaat met je merk wil je dat je merk goed tot haar recht komt op ieder platform (geen plan? Stuur Danny even een mailtje > danny@raadhuis.com). 

Misschien wil je de foto bij je artikel opgemaakt zien in de huisstijl? Zou je story wat beweging kunnen gebruiken door animatie toe te voegen? Of werkt een carrousel misschien beter?

Laat ons de hele reut voor je opmaken. Bij Raadhuis werken we met strippenkaarten waarbij we geen uren, maar kwartiertjes schrijven. Zie ons als je externe communicatiemedewerker die in de meeste gevallen je vraag dezelfde dag nog oppakt.

Meer weten? Stuur een mailtje naar Bart Verbiest via bartverbiest@raadhuis.com.

* Dit veld is verplicht