Expertises

Heb je een hele specifieke vraag? Misschien hebben we een specifiek antwoord.

Creatief met AI

Door AI in te zetten kunnen we sneller ideeën – uit ons hoofd – concreet maken. Of creatieve voorstellen vormgeven waarvan we zelf het bestaan óók nog niet wisten. Dat vermengt met jouw input en de menselijke expertise bij Raadhuis zorgt voor verrassende resultaten.

WordPress websites

Onze WordPress websites zijn modulair opgezet, wat betekent dat we een solide basisstructuur creëren die eenvoudig uitgebreid kan worden met extra functies en modules.

Webdesign is creatie

In dit mooie stukje content vertellen we je hoe wij naar webdesign kijken, ofwel: alles wat we doen om een toffe website te creëren.

Creatieve marketing

Marketing, sales, communicatie, creatie, campagnes, social advertising: waar we naar op zoek zijn en wat we eigenlijk nodig hebben verschilt vaak.

Social campagne

Samen met onze partners kunnen we je helpen bij het opzetten van een opvallende en effectieve social campagne. Van het creatieve proces tot de inrichting, livegang en rapportage: we regelen het voor je.

Haal meer uit je branding

Als je denkt: We moeten iets veranderen. Ga je dan zover aIs een complete rebranding? Wat is dat precies? Moet alles compleet anders? Of een beetje anders?

Logo design

Je logo is het gezicht van je merk, dat ene beeld waaraan mensen jou direct herkennen. Het draait eigenlijk allemaal om dat ene woord: herkenning. Je wilt dat mensen jouw merk meteen kunnen identificeren, zelfs als ze er maar kort naar kijken.

Huisstijl vormgeving

Samen met andere elementen, zoals je logo, hoort de huisstijl bij je visuele identiteit. Ofwel: hoe je merk eruit ziet in je communicatiemiddelen. Het zijn keuzes in vorm, typografie, kleur en beeld die ervoor zorgen dat je visueel herkenbaar bent. Op A4, Tiktok en aan de gevel.

Geef vorm aan je visie

Je visie is af. Lekker! Belangrijk ook, want de rest van de organisatie moet met deze visie aan de slag de komende jaren. Maar zien ze wel wat jij ziet? Voelen ze wat jij voelt?

Starten met employer branding

Nieuwe medewerkers kunnen niet van een afstandje ruiken dat het heel gezellig is op vrijdagmiddag en dat de pingpongtafel echt een hit is. Dat moet je vertellen. Laten zien.

Eventmarketing

Creatieve communicatie is een prachtig werkgebied. We geven smoel, schrijven verhalen, zoeken manieren om iets van een andere kant te laten zien. Dat doen we veel voor bedrijven en organisaties, maar ook voor evenementen.

Support en Studio helpen je uit de brand

Soms moet iets direct gebeuren. Aan de website, advertentie binnen de huisstijl of bijvoorbeeld een aanvulling op een lopende campagne. Wij vinden het belangrijk om voor je klaar te staan.

Concept en creatie

Zonder creatie heb je niets. Daarom is het ook zo belangrijk, zeker bij Raadhuis. Sinds de oprichting is creatie het hart van ons bedrijf en de reden waarom opdrachtgevers voor ons kiezen.

Online ticketing op je website

Gaat je website op de schop? Mooi! Dit is een goed moment om online tickets mogelijk te maken.

Character creatie en design

Characters, brand characters of mascottes: ze helpen ons om communicatie menselijk en persoonlijk te maken. Ze brengen de inhoud letterlijk tot leven en zijn altijd enthousiast.

Video en animatie

Video is de perfecte test voor je verhaal, omdat het heerlijk concreet is. Wat zo logisch kan lijken in strategische sessies en fancy-pancy modellen, kan onderuit gehaald worden in het script voor een goede video.

Online jaarverslagen

Échte winst zit niet in cijfers, maar in verhalen. Wat heb je meegemaakt? Geleerd? Gedaan? Bedacht en uitgevoerd? Wat is je overkomen? Tijdens welke momenten dacht je: ja, dit is waarom we bestaan.

DTP Opmaak

Hoe ziet je eerste (online) advertentie eruit? Is het handig om een flyer of brochure te laten ontwikkelen? Wil je structureel adverteren, campagne voeren, evenementen organiseren, nieuwsbrieven versturen of acties lanceren?

Slimmer met Raadhuis Lab

Wij hebben het mooiste vak van de wereld en we merken dat onze opdrachtgevers dat ook vinden. Hoe leuk zou het zijn om mee te werken aan je eigen branding, website of campagne? Met Raadhuis Lab maken we dat mogelijk.

Content is creatie

Ons werk heeft altijd een sterke basis. We zorgen ervoor dat die basis in alle aspecten van ons werk terugkomt. Daarom helpen we ook met de creatie van content. Dat kan tekst zijn, maar ook fotografie, illustraties of video.

Merk.raadhuis.com

Je visuele identiteit moet op de juiste manier gebruikt worden, volgens de laatste richtlijnen. Denk aan kleurcodes, witruimtes, marges, grids, do’s and dont’s. Wij hebben een online omgeving gebouwd waarin we de huisstijlen die wij zelf ontwikkelen kunnen beheren.

We maken je website toegankelijk met de WCAG

Ieder mens heeft het recht om te leven als ieder ander en mee te doen in de maatschappij. Gebruikmaken van de mogelijkheden die het internet, computers en smartphones ons bieden hoort daar natuurlijk bij. Juist daarom is het belangrijk dat digitale dienstverlening toegankelijk is voor iedereen.

Hosting en onderhoud

Met zo’n 200 live websites is hosting en onderhoud een vitaal onderdeel van Raadhuis. Dit organiseren we samen met onze partner Cyso: grote speler en tegelijk een echt Alkmaars bedrijf. De lijntjes zijn kort, net als de downtime.