Merk.raadhuis.com


Advies

Bart van Koppen


Je visuele identiteit moet op de juiste manier gebruikt worden, volgens de laatste richtlijnen. Denk aan kleurcodes, witruimtes, marges, grids, do’s and dont’s. Wij hebben een online omgeving gebouwd waarin we de huisstijlen die wij zelf ontwikkelen kunnen beheren.

Merk.raadhuis.com is de omgeving waarin we de merken die we ontwikkelen borgen. We zorgen ervoor dat het merkverhaal, huisstijlrichtlijnen en de bestanden beschikbaar zijn. Daarnaast uploaden we onze ideeën die (nog) niet zijn uitgevoerd zodat ze niet vergeten worden.

Onderdelen

Verhaal

Wanneer we het merkverhaal voor je hebben opgesteld plaatsen we deze hier. Eventueel ander materiaal, zoals moodboards of schetsen, plaatsen we ook. Het gaat erom dat bezoekers van het platform begrijpen hoe het merk tot stand is gekomen.

Huisstijl

Welke typografie hebben we gekozen (en waar kun je deze downloaden?), wat zijn de kleurwaarden in PMS ook alweer? Hoe zit de vormentaal in elkaar en wat zijn do’s en don’ts? Alle richtlijnen om de huisstijl op je juiste manier te kunnen toepassen vind je hier.

Ideeën

Tijdens ons creatieve proces ontstaat er vaak bijvangst. Ideetjes, schetsen of brainfarts voor later. Soms heel concreet, soms meer ‘hier zit ergens iets’. In de uitwerking kan deze creativiteit verloren gaan, wat zonde is. Daarom zorgen we ervoor dat we deze ideeën doorlopend toevoegen aan je merk.

Feedback

We horen graag (in detail) wat goed gaat en wat beter kan. Daarom werken we met een gemiddeld cijfer die je lager of hoger kunt aanpassen. Daarnaast kun je ons eenvoudig en ongezouten laten weten waarom je het cijfer hebt aangepast. Belangrijk voor ons om te weten wat we vaker en nooit meer moeten doen.

Downloads

Je logo in AI, EPS en PNG. Zowel in PMS, RGB als CMYK. Daarnaast uploaden we in overleg open bestanden van diverse middelen die we voor je hebben opgemaakt. Handig!

Waarom is dit belangrijk?

Altijd up to date

Veel organisaties bewaren hun huisstijlhandboek als PDF op een server. Niet handig bij een nieuwe versie. Je moet bijhouden wie de PDF ontvangen heeft en ervoor zorgen dat ze steeds de laatste versie hebben. Niet te doen.

Niet zelf bouwen

Het kan handig zijn om je huisstijl op je eigen domein onder te brengen. Daarvoor kun je een subdomein zoals huisstijl.mijndomein.nl gebruiken. Je moet het systeem dan wel zelf (laten) ontwikkelen en onderhouden. 

Maar dat hoeft natuurlijk niet. In ons systeem staat alles al klaar.

Verrijken met voorbeelden

Een goede huisstijl wordt consequent toegepast. Dat wil niet zeggen dat er geen wijzigingen zijn. Of voortschrijdend inzicht. Of misschien is het werk van een collega inspirerend voor anderen. Het is daarom belangrijk om je platform te blijven verrijken met goede voorbeelden.

Meer weten?

Wanneer we een visuele identiteit vormgeven, leveren we deze uiteindelijk op in merk.raadhuis.com. Je krijgt unieke inloggegevens en we houden je op de hoogte van updates van het systeem. 

Daarnaast is het mogelijk om je bestaande visuele identiteit aan ons platform toe te voegen, indien we ook veel voor je werken. 
Meer weten? Stuur Bart Verbiest een mailtje > bartverbiest@raadhuis.com

* Dit veld is verplicht