Online ticketing op je website


Strategisch adviseur

Danny de Boer


Creativiteit en vormgeving is belangrijk voor de culturele sector, daarom werken we misschien ook veel voor musea, poppodia en filmhuizen. De website draait meestal om méér dan alleen het verkopen van online tickets. Het moet conceptueel en grafisch uitgesproken zijn.

Online ticketing nog niet voor elkaar

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen online tickets kan verkopen op een toffe website. Misschien lees je dit artikel omdat je het zelf ook nog niet voor elkaar hebt. Hoe komt dat?

1 – Kassasystemen

Het huidige kassasysteem is verouderd of er kan simpelweg niet mee gekoppeld worden. Dus dat moet anders, maar is niet 1-2-3 geregeld. Vooral omdat je zeker wilt weten dat je met de juiste partij gaat samenwerken voordat je van alles aan de hand haalt. Je denkt dat het beter is om die klus nog even uit te stellen. 

2 – Administratie

Hoe verwerk je de stap naar online tickets in je administratie? Kán je administratiepakket wel koppelen met een andere partner? Of heb je dit in het verleden al geprobeerd en pakte het niet goed uit?

3 – Bestelprocessen

Misschien hanteer je een bestelproces die niet zomaar rijmt met de eenvoud van online tickets. Er is gewoonweg te veel aan veranderd en bijgeschaafd door de jaren heen. Je moet helemaal niet denken aan kortingcodes, upsells en combi-tickets. Gedoe!

Nieuwe website

Weet je wat het is: het kan gedoe zijn, maar je zal er toch een keer aan moeten geloven om het goed te doen. Helemaal als de website zelf aan vernieuwing toe is. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het mobiele bezoek is flink toegenomen, dus de mobiele ervaring moet goed tegen het licht gehouden worden. Een responsive website is niet meer voldoende, we gaan mobile-first.
 • Er is veel bewegende content gemaakt de laatste jaren, zoals video’s en animaties. Die komen onvoldoende tot hun recht op je website.
 • Het ziet er gewoon niet uit.
 • Bezoekers kunnen geen tickets bestellen en vragen zich af of ze wel goed zitten.

Als je hebt gewacht op tekenen van boven om met online tickets aan de slag te gaan: dit zijn ze. Het mooie is: het is niet ingewikkeld als je met de juiste partijen samenwerkt.

Samenwerking ActiveTickets

ActiveTickets maakt het verschil door de ticketaankoop voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken, slim te automatiseren en te werken met een open software platform.

“Deurverkoop moet simpel zijn, online verkoop volledig in eigen stijl, deurcontrole 100% nauwkeurig en bezoekersinformatie altijd beschikbaar.” 

Online ticketing voor de culturele sector

Moeten mensen betalen om naar binnen te komen? Wil je dat ze een tijd selecteren? Zou je willen werken met actiecodes, donaties of cadeaukaarten? Of zelfs koppelen met de Museumkaart, CJP, Vriendenloterij en verschillende stadspassen? 

Ja?

Laat ons je helpen. We ontwikkelen zelf geen software voor online tickets, maar werken samen met ActiveTickets (waar we ook geen aandelen in hebben, overigens). We kijken met je mee, van branding, website t/m campagnes en alles daar tussenin. 

Dit doen we al voor:

 • Musea
 • Evenementen
 • Filmhuizen
 • Theaters
 • Festivals
 • Poppodia
 • Bibliotheken

Meer weten

Danny laat je graag voorbeelden zien van gemaakt werk + een demo in ActiveTickets. Je kunt hem bereiken via danny@raadhuis.com of via 072 512 08 45 (direct).

* Dit veld is verplicht