Social campagne


Projectmanager

Tom Rooker


Neem contact met ons op

Samen met onze partners kunnen we je helpen bij het opzetten van een opvallende en effectieve social campagne. Van het creatieve proces tot de inrichting, livegang en rapportage: we regelen het voor je.

Waarom social?

Als bureau kijken we altijd eerst naar de uitdaging en de vertaling naar een verhaal dat resoneert bij de ontvanger. Vervolgens kijken we samen welke kanalen en media daar goed bij zouden passen. 

Maarrrr: in sommige gevallen weet je van tevoren dat een social campagne goed kan werken. Omdat je doelgroep actief is op LinkedIn, Pinterest, TikTok of Instagram. Omdat het verhaal goed vertaald kan worden naar korte social video’s of omdat bepaalde influencers een belangrijke bijdrage kunnen leveren. En soms omdat er gewoon geen tijd of budget is voor iets anders. Hoef je je niet voor te schamen.

In dat geval volgt de creatie van de campagne het medium en duiken we direct in de mogelijkheden van social media. 

Aanpak

We onderscheiden twee belangrijke onderdelen: creatie en strategie.

Creatie

‘If your advertising goes unnoticed, everything else is academic’. Die Bill van DDB was zo gek nog niet. Creatie is het hart van Raadhuis. Vanuit merk, huisstijl, doelgroep en verhaal gaan we aan de slag met het bedenken van een onderscheidende, creatieve campagne. Zoals deze voorbeelden hieronder.

Strategie

Welke kanalen kiezen we en hoe stellen we ze in? Welke mogelijkheden zijn er qua budget en planning? Gaan we A-B testen en hoe rapporteren we resultaat? Wanneer plaatsen we video en wanneer niet? Boosten we posts, maken we stories of carrousels? Waar sturen we mensen heen en waarom?

Samen stellen we de vragen, het antwoord krijg je van Afix (online marketing bureau uit Alkmaar). Zij zijn onze partner als het gaat om het inrichten, onderhouden en rapporteren van de campagne. 

Meer weten?

Samen sparren over de mogelijkheden? Of kijken op wat voor manier je meer uit social kan halen? Stuur een mailtje naar Danny de Boer > danny@raadhuis.com.

* Dit veld is verplicht