Samen lukt het

Visie zonder vorm blijft moeilijk hangen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen je organisatie goed op de hoogte is en enthousiast worden? Voor Woonzorggroep Samen gaven we vorm aan de inhoud.

Geschreven door Bart Verbiest

Woonzorggroep Samen zoekt een nieuwe balans, waarbij ze zoveel mogelijk mensen kunnen helpen met goede zorg. Daarvoor is een nieuw plan gemaakt: Samen lukt het! Aan Raadhuis de taak om dit plan vorm en aandacht te geven bij de medewerkers en stakeholders van Samen.

Visie in vorm

“De doelen zijn wel duidelijk: we willen iedereen zorg geven, al stijgt de zorgvraag en krimpt de arbeidsmarkt, we willen plezier houden in ons werk en bijdragen aan een duurzame samenleving. Wat we willen is duidelijk. De volgende vraag waar we antwoord op gaan vinden is hoe we de doelen gaan bereiken.”

Een plan of visie zonder vorm blijft moeilijk hangen. Daarnaast: plannen en ideeën veranderen, hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen je organisatie goed op de hoogte is? En belangrijker: hoe zorg je ervoor dat ze enthousiast worden? Meedenken aan manieren om de visie van de organisatie te betrekken op hun eigen dagelijkse praktijk?

Communicatie natuurlijk. De juiste woorden en beelden op het juiste moment. Niet één keer, maar frequent. Met een diversiteit aan content. Campagnemateriaal, maar ook grote en kleine verhalen van collega’s. Zodat iedereen gaat geloven: deze visie kan écht werkelijkheid worden.

Lawaai maken

We kozen voor een grote diversiteit aan content, middelen en momenten. Zoals met ‘chunks’, ofwel kleine statische vellen die op willekeurige plekken aan de muren ‘plakken’. Maar ook met posters, mailtjes en interne berichten. De verhalen achter de strategie werden gedeeld via een fysiek magazine en periodiek via een online magazine.

De laatste editie van het online magazine bekijken?
samenlukthet.woonzorggroepsamen.nl

Geef vorm aan je visie

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zien wat jij ziet? Er net zo enthousiast over zijn? Door vorm te geven aan je visie, zoals Samen dat doet. We hebben er een artikel over geschreven, handig!

Open artikel
Volgende project