WordPress websites


Wordpress Developer

Patrick Haring


Raadhuis ❤ WordPress. En jij waarschijnlijk ook. Meer dan de helft van de websites die W3Techs onderzoekt maakt gebruik van WordPress (bron). Voor ons was dat ooit de reden om hoofdzakelijk met WordPress te werken, in plaats van MODx of bijv. Joomla. 

Waarom WordPress?

Het juiste CMS kiezen heeft vooral te maken met jou, degene die er dagelijks mee werkt. Veel van onze opdrachtgevers hebben al ervaring in WordPress. Een paar andere redenen waarom wij WordPress waarderen:

Open source

Bij open source software draait alles om samenwerken. De broncode van de software wordt namelijk vrijelijk gedeeld, en daardoor kan iedereen de software aanpassen (en dus ook verbeteren). Dat is handig met trends in de markt én we kunnen zelf aanpassingen doen waar we dat nodig vinden.

Plugins

Een plugin voor WordPress is een bundeltje software dat functionaliteiten aan je WordPress website toevoegt. Heel handig voor bijvoorbeeld pagespeed optimalisatie, SEO, formulieren, etc. Wij weten welke plugins robuust en veilig zijn om te gebruiken.

Onderhoud / Veilig

Er bestaat geen 100% veilig CMS, maar mits het goed onderhouden wordt is WordPress een goede keuze. Onze WordPress developers voeren wekelijks updates uit op de geïnstalleerde plugins. Tevens zorgen we dat het SSL certificaat tijdig verlengd wordt en adviseren we onze klanten om met 2 factor authenticatie en veilige wachtwoorden te werken.

Koppelingen

Wat lekker is aan een populair CMS: je kunt lekker koppelen. Zoals een CRM-systeem, e-commerce platform of marketing automation tool. Zo kun je jouw website nog verder optimaliseren en integreren met de systemen die jij gebruikt. Handig!

Websites overzicht

Benieuwd welke websites we allemaal hebben ontwikkeld over de jaren heen?

Bekijk ze hier

Zo werken wij met WordPress

Onze WordPress websites zijn modulair opgezet, wat betekent dat we een solide basisstructuur creëren die eenvoudig uitgebreid kan worden met extra functies en modules. Al onze projecten worden ontwikkeld door ervaren WordPress developers zoals Patrick.

Configuratie

Er zijn meerdere manieren waarop we ‘de achterkant’ voor je kunnen inrichten. Dit doen we dan ook altijd in overleg: hoe wil je jouw website beheren? En wie heeft er allemaal toegang? De diverse rollen en rechten leggen we samen vast.

Beheerbaar

Met de Gutenberg editor van WordPress kun je makkelijk zelf je pagina’s vullen. 

We hebben een standaard set aan blokken beschikbaar die veel gebruikt worden, denk aan tekst, afbeeldingen, video’s, quotes, galerij en veelgestelde vragen. Deze kan naar wens aangevuld worden met maatwerk blokken.

Geoptimaliseerde laadsnelheid

Een snelle website is belangrijk voor zowel de gebruikerservaring als de zoekmachine-optimalisatie. Wij zorgen voor een geoptimaliseerde laadsnelheid zodat jouw website snel en soepel werkt. Dit doen we aan de hand van Google Pagespeed Insights. 

AVG / privacy

Geen gemakkelijk thema, wel belangrijk. We helpen je om te voldoen aan de AVG (algemene verordening persoonsgegevens). Bijvoorbeeld door plugins te gebruiken waarmee je kunt beheren hoe (lang) gegevens bewaard blijven. 

Meer weten

Wil je weten hoe we onze kwaliteit waarborgen, wie de WordPress training komt geven, hoe een livegang werkt of hoe we de overgang naar een nieuwe site optimaliseren? Of wil je eens vrijblijvend sparren? Neem contact op met Danny de Boer via danny@raadhuis.com, 072 512 08 45 of via onderstaand formulier.

* Dit veld is verplicht