Esdégé-Reigersdaal

Esdégé-Reigersdaal ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel vanuit ruim 200 locaties in de bovenste helft van Noord-Holland.

Zowel de werknemers als de locaties hebben veel vrijheid. Ook op het gebied van communicatie. Maar omdat een uitgebreide huisstijl met huisstijlregels en voorbeelden ontbrak waren de uitwerkingen vrij divers en was de afzender niet altijd duidelijk. Er was behoefte aan meer professionaliteit en herkenbaarheid.

Geschreven door Bart van Koppen

Design sprint

Na een kick-off met het communicatie-team zijn we aan de slag gegaan. Belangrijke voorwaarde was dat het bestaande logo behouden moest blijven. We hebben gekeken naar de vormentaal, kleuren en typografie.

Powered By

Als onderdeel van de visuele identiteit hebben we een ‘powered by’ kleurendefinitie gemaakt voor locaties en initiatieven die zich meer willen onderscheiden. Zo zijn ze wel onderdeel van de Esdégé-Reigersdaal familie maar met meer eigenheid. En zonder een compleet nieuwe stijl te hoeven ontwikkelen.

Uitwerking middelen

De aangepaste identiteit hebben we vervolgens in verschillende middelen uitgewerkt. Een belangrijke fase omdat je dan ziet wat er werkt en wat niet. En of we nog dingen aan moesten passen (ja dus;-).

Volgende project