Banenplein Limburg

Banenplein Limburg is een samenwerkingsverband van 9 gemeenten in de regio Noord -Limburg en de veiligheidsregio. Het doel van deze samenwerking is om samen op te trekken op de arbeidsmarkt, maar ook om kennis, ervaring en vaardigheden te delen.

Geschreven door Danny de Boer

Belangrijk onderdeel is het digitale platform: https://www.banenpleinlimburg.nl/. Wij hebben de visuele identiteit vormgegeven. Daarnaast gaven we verhaal en vorm aan concepten voor het webdesign en de campagne.

Visuele identiteit

Voor logo en huisstijl gebruiken we een vierkant: de meest abstracte vorm van een plein. Deze verdelen we op zo’n manier dat het logo de vorm van een ‘L’ heeft. De overige delen van het vierkant gebruiken we voor tekst en beeld. 

Naast de kenmerkende kleur geel en stevige vormentaal spelen de beelden van mensen een belangrijke rol. Je ziet ze altijd in hun herkenbaar werk- of leefomgeving.

De payoff ‘kom ook werken bij de overheid’ is een uitnodiging. Help mee, draag bij. 

Website

Onze vrienden van Solutions Factory hebben de site opgezet in hun platform. Wij hebben de eerste concepten gemaakt om te laten zien hoe de visuele identiteit kon worden vertaald naar webdesign. Solutions Factory heeft dit verder uitgewerkt en de techniek verzorgd.

Campagne

In de campagne zetten we in op ‘het vinden van je plek’ door Banenplein Limburg. In eerste instantie alleen op social media (Facebook, Instagram en Linkedin) en Google (Ads), maar later ook in de fysieke ruimte (2-signs, borden langs de snelweg).