Freepack

Wat is nou het échte verhaal? Wat zit er in de kern? Daar heb je enthousiaste, creatieve en nuchtere meedenkers voor nodig. Om met elkaar te kijken hoe groot die stap moet zijn, die je graag zou willen zetten.

Geschreven door Bart Verbiest

Freepack levert software voor uitzendbureau’s om ze te helpen met de automatisering van bijv. werving en selectie, verloning, facturatie, etc.

In 2016 nam Frans van Duijnen Freepack Software over van zijn vader die het in 1995 begon. Floppy’s onder de snelbinders of per post, je moest wat in die tijd om opdrachtgevers van moderne software te voorzien. Vandaag de dag heeft Frans zo z’n eigen uitdagingen. Hij kent de markt als geen ander. Keer op keer zijn oplossingen verbeterd en aangepast. Soms opnieuw gebouwd in nauw contact met zijn doelgroep, de Nederlandse uitzendbranche.

Dan komt er een moment dat je hulp nodig hebt om afstand te nemen van je prestaties, kansen en uitdagingen. Want wat is nou je échte verhaal? Er is zoveel te vertellen, maar wat zit er in de kern? Wat zoek je dan? Een frisse blik inclusief ongezouten meningen. Enthousiaste, creatieve en nuchtere meedenkers. Om met elkaar te kijken hoe groot die stap eigenlijk moet zijn, die je graag zou willen zetten.

Dus gingen we aan de slag. Met elkaar zoeken naar de essentie van het verhaal. Puzzelen in wirwar van USP’s, testimonials en processen. Wat hoort wáár? En waarom? Achteraf bleek die stap best groot te zijn. Dit hebben we gedaan:

Het verhaal

Op basis van onze gesprekken, ingevulde vragenlijsten, met-elkaar-vastgestelde merkwaarden en gekauw op de juiste woorden schreven we het verhaal van Freepack.

Exclusief voor de flexmarkt

Al meer dan 25 jaar zet Freepack zich in voor de automatisering van de flexmarkt, zodat er genoeg tijd en aandacht gaat naar mensen in plaats van processen. Door onze focus kunnen we meer zijn dan een software-leverancier. We begrijpen de markt en haar spelers.

Je kunt ons bellen, appen, mailen. Kom langs of maak een afspraak voor een training. Hoe is het met je? Wat gaat goed, wat kan beter? Moet er iets direct opgelost worden? Even sparren met serieus goede koffie? We staan voor je klaar.

De nieuwe payoff ‘digitaal vakmanschap’ gaat over een modern ambacht. Niet altijd met alle winden meewaaien, maar met geduld en ervaring tot de juiste oplossing komen. Zoals alleen echte vakmensen dat kunnen.

De branding

Frans kon niet kiezen tussen de twee opties die we in de designsprint lieten zien. Dat heeft hij dus ook niet gedaan. Uiteindelijk werkten we een nieuwe identiteit uit voor het bedrijf en de suite zelf (die duidelijk familie zijn).

Het bedrijf ziet er weer goed uit en het product waar ze de komende jaren naartoe gaan werken – de Freepack Suite – staat ook al als een huis. Beide vanuit dezelfde waarden ontstaan, daarom delen ze ook onderdelen van de vormgeving.

De uitwerking

Verhaal en vorm kwamen samen in de uitwerking van het Brand Manual. Grids, minimale witruimte, wat wel en niet, combinaties, layouts en voorbeelden: Freepack kan weer verder.

De oplevering

En toen kwamen we op het punt waarop Freepack het stokje over kon nemen. De huisstijl pasten we toe in een styleguide van Bootstrap 5, het framework dat Freepack gebruikt. Zodat ze dit kunnen toepassen op hun eigen website én de software die ze bouwen.

Andere onderdelen leverden we op in diverse formaten en bestanden zodat ze ook daar zelf mee aan de slag kunnen. Mits correct gebruikt kunnen opdrachtgevers dit vaak prima zelf. Daar hoeven ze ons niet iedere keer voor te vragen (mag natuurlijk wel). Laat ons het creatieve werk maar doen.