Filmhuis Alkmaar

De website van een filmhuis moet zo snel en intuïtief mogelijk de film tonen waar de bezoeker naar op zoek is. Zelfs als de bezoeker nog niet weet welke film dit precies is.

Geschreven door Danny de Boer

Aandacht en optimalisaties

De eerste versie van de website van Filmhuis Alkmaar dateert uit 2016, destijds nog gebouwd in MODX. Samen met het Filmhuis hebben we de site in de loop van de jaren steeds verder geoptimaliseerd om de uitstraling en conversie te verbeteren. En in 2023 hebben we een geheel nieuwe website neergezet, gebouwd in WordPress en gekoppeld aan Active Tickets voor het ophalen van de filminformatie. Veel aandacht is besteed aan het neerzetten van een dynamische homepage, goed werkende agenda structuur, de mobiele weergave en het bestelproces.

Simpeler en gemakkelijker

Voor de website van Filmhuis Alkmaar hebben we het beheer zo simpel mogelijk geprobeerd te maken. Bijna alle content wordt ingeladen uit Active Tickets. Je hoeft dit dus niet in het Content Management Systeem in te voeren. Zelfs de beamers die in het filmhuis boven de zalen aangeven welke film in welke zaal speelt zijn op dit systeem aangesloten.

Meer weten over hoe we dit soort ticket websites bouwen? Bekijk onze expertisepagina

Volgende project