Siersema Stoffeerders

Sinds 1975 heeft Siersema een welverdiende reputatie opgebouwd in de wereld van luxueuze interieurstoffering. De nadruk ligt op ambacht en vakmanschap: producten en projecten worden tot ware meesterwerken verheven. Dat moest ook terug te zien zijn in de rebranding en website. De lat lag dus hoog.

Geschreven door Danny de Boer

Unieke merkidentiteit

“Wat we nu nodig hebben, is een nieuwe merkidentiteit met een uitnodigend verhaal, dat ons in staat stelt onze rol voort te zetten en de unieke ambachtelijke kwaliteit die de handen van onze mensen bieden, te benadrukken.”

Siersema gaat door tot het klaar is. Daaruit ontstond de payoff: We zetten geen puntjes op de i, die punt zetten we pas aan het eind. En daarop werd ook het concept voor de visuele identiteit gebaseerd.

Een elegante website

Met de komst van de nieuwe merkidentiteit was er ook een nieuwe website nodig. Deze hebben we maatwerk in WordPress gebouwd. Door gebruik te maken van subtiele micro-animaties scroll je op een elegante manier door de projecten en expertises van Siersema.

De visuele identiteit is opgezet met het idee om een podium te kunnen geven aan de bijzondere projecten. Het zwart/witte kleurenschema op de website laat de aandacht uitgaan naar de mooie beelden en daarnaast zorgt dit ook nog eens voor een kleinere voetafdruk (minder energieverbruik van het beeldscherm) net zoals Siersema dat zelf probeert na te streven.

Check de site op Siersemastoffeerders.nl.

Volgende project